wandelen

Dé sport voor iedereen “Wandelen” wordt door duizenden mensen met heel veel plezier beoefend. Het is laagdrempelig en voor alle leeftijden. Voor de een is het een activiteit die komt na het actief sporten en ingegeven door leeftijd, kleine blessures of problemen met gewrichten, voor de ander is het een begin van actief bezig zijn.

Voor mensen met chronische klachten is het vaak een activiteit die voor hen wel is weggelegd. De afgelopen jaren is de wandelsport steeds meer in de belangstelling gekomen, dit komt mede door de wandelevenementen zoals; de “Slachte”, de Hemdyktocht, Peter Stuyvesanttocht en de meerdaagse Elfsteden wandeltocht. Het is een individuele sport en er is weinig voor nodig om het uit te oefenen, met een goed humeur en een paar goede wandelschoenen kom je al een heel eind. De meeste van ons ervaren het als een goede aanvulling op hun conditie en vooral het voorkomen van blessures. Gelukkig kan deze manier van bewegen door jong en oud beoefend worden en als bijkomstigheid kun je genieten van de omgeving en wat de natuur ons te bieden heeft.

Iedereen met of zonder sportief lijf is welkom, bij ons is “meeting” belangrijker dan meten. We zijn ongeveer anderhalf uur intensief bezig, met daarin een warming‑up en een cooling‑down. Eenmaal in de zes weken gaan we op zondagochtend ongeveer drie uur op pad, steeds weer in een andere omgeving en na afloop genieten we van een lekker bakje koffie. Bewegen met een goede conditie is een investering in je gezondheid van nu en op termijn. Graag zouden we nog een tiental leden aan onze groep willen toevoegen en iedereen die maar overweegt om iets aan zijn/haar conditie te willen doen is welkom.