Nieuws

Verslag springwedstrijd 20 maart

Bij de “Spring” wedstrijd van afgelopen zaterdag kon de jeugd van RTC Noord en AV Heerenveen eindelijk weer eens de krachten onderling meten. Door de corona maatregelen kon er lang geen wedstrijd georganiseerd worden en voor veel atleten was het de eerste wedstrijd in ruim een half jaar.
Ondanks het gebrek aan wedstrijdritme kon een aantal aansprekende resultaten genoteerd worden. Zo stopte op de 60 meter horden de klok voor D2-junior Jill Horné op 10.1, een tijd waarmee ze vorig seizoen in de top 10 van de nationale ranglijst zou zijn geëindigd. Het speerwerpen was een prooi voor Jildou Binnema (U18) met 36,23 en Tjalle-Durk van der Eems (U18) met 46,61. Bij het verspringen landde D2-junior Meike Huistra na een fraaie 4,75 in het zand.  Op de 600 meter kwamen de D2 junioren Zoey de Vries en Jill Horné na een spannende eindsprint tot een knappe 1:49.6 en 1:49.9. In de afsluitende 800 meter viel Sem van Rooijen op door in zijn allereerste 800 meter tot een veelbelovende 2:10.5 te komen.
Maar er heerste niet alleen sportieve spanning: deze trainingswedstrijd was ook het examen-evenement van CIOS studenten Piter Nijboer en Jetze de Jong. Door de inzet van vrijwilligers, ouders én atleten verliep de wedstrijd vlekkeloos. De organisatie wil daarvoor iedereen van harte bedanken.