Jurycursus AV Heerenveen

Ben jij atleet, ouder of geïnteresseerde en wil jij graag de basisprincipes leren van het jureren in de atletieksport? Dan is de opleiding Jurylid Algemeen iets voor jou! Deze opleiding is voor jong en oud.

AV Heerenveen kan niet zonder juryleden en we willen onze groep juryleden weer aanvullen zodat we gegarandeerd onze wedstrijden kunnen laten doorgaan. Daarom organiseert AV Heerenveen in 2023 een jurycursus in de kantine van de atletiekbaan.

Wat doet een jurylid algemeen?

Als jurylid algemeen ben je een belangrijk onderdeel van de organisatie van een atletiekwedstrijd. Je weet hoe de organisatie werkt en je hebt inzicht in de manier van werken bij elk onderdeel (lopen, springen, werpen). Je weet welke materialen er nodig zijn bij de verschillende onderdelen en je kunt beoordelen of een poging geldig is, of ongeldig. Je weet ook hoe een afstand of hoogte moet worden opgemeten.

Hoe werkt de startprocedure? Ook dat leer je. Rondentellen bij de langere afstanden is voor jou geen probleem. Kortom: je bent, zeker nadat je wat ervaring hebt opgedaan, als jurylid een spin in het web van een atletiekwedstrijd.

Onderdeel van deze opleiding

·       Een toffe e-learning vol met informatie, voorbeelden, video’s, afbeeldingen en kennisquizzen.

·       Vier fysieke workshops op de club van circa 2,5 uur bestaande uit theorie en praktijk.

DATA: vrij 17 februari, woe 22 feb, woe 8 maart en vrij 17 maart.

(van 19.30 tot ongeveer 22.00 uur )

Eerst wat meer informatie? Stel je vraag aan Gerda van Werkhooven 0649614823

Geef je zo snel mogelijk op via:

wocbaan@avheerenveen.nl  (uiterlijk voor 15 januari 2023)

Met elkaar kunnen we mooie en goede wedstrijden blijven aanbieden op onze thuisbaan.

Er zijn geen kosten verbonden aan deze cursus en als jurylid neemt AV Heerenveen de kosten van het lidmaatschap van de Atletiekunie voor haar rekening.

Wensen wij je een fijne jaarwisseling en een sportief 2023.

WOC baan AV Heerenveen