informatie

Leuk dat je interesse hebt in een bloeiende vereniging. Je bent niet de enige, want atletiek bestaat al meer dan 50 jaar in Heerenveen. AV Heerenveen is in 2008 ontstaan uit een fusie tussen atletiekvereniging AV’55, loopgroep Athlon en triathlonvereniging ‘t Fean en telt inmiddels ruim 500 leden. De nieuwe vereniging groeide uit tot een vereniging voor de gehele regio. De leden komen dan ook niet alleen uit Heerenveen, maar ook uit Joure, Oudehaske, Jubbega, Gorredijk, Tjalleberd, Mildam en de Stellingwerven. Niet vreemd, want onze mooie atletiekaccommodatie – met verlichte kunststofatletiekbaan, een finse piste en prima kleed- en douche accommodatie – is gelegen op een prima locatie.

Wat heeft AV Heerenveen jou te bieden?

 • Atletiek voor elk niveau (pupil of junior, senior of veteraan, beginner of topatleet)
 • Baanatletiek, met alle technische atletieknummers voor verschillende leeftijdsgroepen.
 • Wegatletiek, met diverse loopgroepen op vele momenten, óók voor beginners, trimmers en recreanten.
 • De hardloopgroepen en de groep sportieve wandelaars maken naast de baan en de finse piste ook dankbaar gebruik van de mooie en bosrijke omgeving in Oranjewoud. In het zomerseizoen zijn de loopgroepen geregeld buiten de baan te vinden.
 • Triatlon, met zwem-fiets-loop en wisseltrainingen voor groepen van verschillende niveaus.
 • een 20-tal vakbekwame trainers
 • een sociale en gezellige op sport gerichte vereniging
 • een organisatie van ruim 10 wedstrijden per jaar voor leden en niet-leden
 • trainingsweekend voor volwassenen en jeugd
 • 12 keer per jaar een nieuwsbrief
 • een super actuele website boordevol nieuws

Kortom, voldoende redenen om eens contact op te nemen of te komen kijken of het wat voor je is!


1 maand gratis meetrainen

Als je interesse hebt om eens kennis te maken met AV Heerenveen, vul dan het formulier ‘proeftrainingen’ in. Je kunt voordat je beslist zonder meer een maand lekker (gratis) meedoen. Daarna kun je bepalen of je wilt blijven en op welk niveau je eigenlijk thuis hoort. Vanaf dat moment pas ga je contributie betalen. Voor meer info hierover zie het Contributie overzicht.


Speciaal voor Jeugd leden

Voor de (ouders) van jeugdleden is er een informatie bulletin beschikbaar. Hierin kun je lezen hoe het gaat op de trainingen en bij wedstrijden,  hoe het zit met de leeftijdsindeling en nog veel meer informatie over AV Heerenveen en natuurlijk over atletiek zelf. 

infojeugdleden (1).pdf

No Description

In het jaar dat een kind zes wordt, kan hij/zij  lid worden van onze vereniging. Leden tot ongeveer 12 jaar trainen 2 maal per week en zijn heel algemeen met de atletieksport bezig. Voor hun lichamelijke ontwikkeling is dat belangrijk. Ze hebben de mogelijkheid om aan verschillende wedstrijden mee te doen. Deze wedstrijden zijn nog in de buurt. Boven de 12 jaar is het mogelijk om meer en/of gerichter te gaan trainen. Dit kan zijn op de werp-, spring- of looponderdelen. Op deze leeftijd kun je ook aan wedstrijden meedoen, in groepsverband of als individu.

Als je aan de hand van de bovenstaande tips nog niet precies een keuze weet te maken, neem dan contact op met onze secretaris. Hij helpt je graag de juiste groep te vinden. Contact per mail: secretariaat@avheerenveen.nl  


Wat gebeurt er na je inschrijving?

 • Je ontvangt een ontvangstbevestiging per e-mail. Tegelijkertijd of enige tijd later zal je een overzicht ontvangen met de contributiebedragen waaraan je dient te voldoen. Op onze contributiepagina kun je alvast de bedragen opzoeken.
 • Je gegevens worden doorgestuurd naar de atletiekunie. De atletiekunie zal een ledenpas toesturen met je lidnummer. Die heb je nodig bij inschrijving voor wedstrijden en soms bij prestatielopen
 • Je lidmaatschap duurt tot minimaal het einde van het jaar en wordt daarna telkens stilzwijgend verlengd per half jaar. Voor de atletiekunie geldt een verlenging per jaar (contributie is ook jaarlijks)