Afsluiting triathlonseizoen

Er is vorig weekend en afgelopen weekend weer volop genoten in diverse races. Onze atleten startten o.a. op triathlons in Almere (hele), Witmarsum (1/8) Wommels (1/8 en 1/2), Vroomshoop (1:8), Gorredijk (1/8) en Enschede (sprint) en de swimrun bij Lauwersoog.
Er zijn weer prachtige persoonlijke prestaties neergezet, PR’s vermorzeld en prijzen in de wacht gesleept. Fijn om ook te ‘oogsten’ na alle noeste trainingsarbeid!

Dit seizoen debuteerde AV Heerenveen met een damesteam (in wisselende samenstelling) in de teamcompetitie. Afgelopen weekend raceden zij ook de 5e en laatste wedstrijd succesvol en werd een 3e prijs in de wacht gesleept. Ze behaalden daarmee een 2e plek in de eindstand van de 3e divisie dames Noord, bekroont met promotie naar de 2e divisie. Van harte dames!!! Tegelijkertijd is hiermee het doel voor de mannen voor volgend seizoen gezet 🤪

Nu de omgevingstemperatuur en die van het buitenwater in rap tempo dalen en de avonden korter worden, komt ook het triathlonseizoen ten einde. Het wetsuit kan weer opgepakt, de (fiets)trainer binnen weer klaargemaakt, de MTB voorbereid voor de herfstritjes en de zwemtrainingen in Sportstad zijn weer los.

We kijken uit naar jullie inspirerende verslagen en foto’s van de eerste trails, crossen, cross duathlons en MTB-tochten! Deel ze via Facebook of email (redactie@avheerenveen.nl)

Hans Hiemstra 1e in Kenonz Zwefilo Gorredijk
Tsjomme Ozinga 2e in Witmarsum en winnaar van de Súdwest Fryslân triathlon up in de WWW-competitie (1/8 Workum, 1/8 Witmarsum, 1/2 Wommels)
Damesteam 3e in slotwedstrijd te Enschede
Damestean 2e in teamcompetitie 3e divisie Noord